flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Повідомлення для присяжних щодо порядку виплати винагороди за час виконання ним обов’язків у суді

27 березня 2018, 11:45

Андрушівський  районний суд Житомирської області (далі -  суд) роз’яснює, що відповідно до п.3 «Порядку виплати винагороди та відшкодування витрат, виплати добових присяжному за час виконання ним обов’язків у суді», виплата винагороди присяжному за час виконання ним обов’язків у суді здійснюється відповідним територіальним управлінням Державної судової адміністрації України за рахунок коштів бюджетної програми на здійснення правосуддя на підставі письмової заяви присяжного.

       До заяви на адресу територіального управління Державної судової адміністрації України в Житомирській області – далі ТУ ДСА України в Житомирській області (10014, м. Житомир, майдан Соборний,1) присяжний додає:

  1. Копію паспорта громадянина України.
  2. Копія облікової картки платника податків.
  3. Реквізити відкритого у банку рахунку (МФО банку, ЄДРПОУ, розрахунковий рахунок, номер карткового рахунку особи).

       Перерахунок коштів здійснюється на відкритий банком рахунок, вказаний  у заяві присяжного.

        ТУ ДСА України в Житомирській області не пізніше наступного робочого дня після отримання заяви присяжного  звертається до суду для отримання підтвердження виконання присяжним обов’язків у суді.

       Суд не пізніше трьох робочих днів з дня отримання звернення ТУ ДСА України в Житомирській області надає ТУ ДСА України в Житомирській області довідку, про виконання/невиконання присяжним обов’язків у суді із зазначенням фактично відпрацьованого часу на підставі табелю робочого часу.

       ТУ ДСА України в Житомирській області на протязі п’яти робочих днів після отримання від суду підтвердження виконання присяжним обов’язків у суді здійснює перерахування коштів на користь присяжного через відповідні органи Державної казначейської служби в разі наявності кошторисних призначень та відкритих асигнувань з відрахуванням податків і зборів відповідно до законодавства.